реклама 468

Thursday, March 12, 2009

Тайният език на вълците в детския "Нашънъл джеографик"

Нетинфо - Тайният език на вълците в детския "Нашънъл джеографик"

Можете ли да подслушате разговора на вълците в една глутница? Ако искате да разберете езика им, трябва да използвате ушите, очите и дори носа си.

Вълците общуват помежду си с глас, но също с езика на тялото, както и с миризми, разказва новият брой на детското сп. "Нашънъл джеографик кидс"

В броя ще откриете още, че техните най-близки роднини - кучетата - използват същите начини за общуване... с нас.

10 интересни факта за лондонския Тауър

Добре се живеело в крепостта, когато била дворец, и не чак толкова, когато била затвор - особено като си помислите колко затворници загубили главите си, разказва още изданието.

Днес туристите могат сами да изследват Тауър, когато посетят столицата на Великобритания.

"Нашънъл джеографик кидс" представя и 10-те причини, поради които Тауър е бил - и продължава да бъде - страхотно място (стига да не сте били затворници там, разбира се).

Зрителни измами


Очите не виждат сами - те изпращат сигнали на мозъка. Мозъкът тълкува информацията и решава какво трябва да се направи.

Понякога обаче информацията, която очите изпращат, може да го обърка.

Мозъкът прави всичко възможно, за да оправи получилата се каша, но невинаги се справя - както става ясно от подбраните илюстрации на страниците на детското списание.

SOS акция "Катериче"

След ужасна гръмотевична буря един човек намерил в гората бебе катериче, което лежало неподвижно на земята. Пострадалото животинче било малка европейска катерица - толкова млада, че козината й едва била покарала, а очите й още били затворени.


Грижите на хората спасили сирачето от сигурна смърт. Разказите от тази поредица са пример за всички деца, които искат да научат как може да се помогне на диви животни в беда.

Търсят се рицари

Трябва да бъдат силни, безстрашни, верни, умни, добри, скромни и умели танцьори. Да си носят бляскава броня. Опитът с дракони е предимство.

Заявки се приемат в замъка. Ако ще кандидатствате за работа като рицар, детският "Нашънъл джеографик" и ще ви разкрие какво търси вашият работодател.

English for Kids оставя подбрана част от текстовете в списанието в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език.

Автентичното английско произношение може да се чуе на адрес: Kids.NationalGeographic.bg, а преводът на фразите на български език е поместен на последната страница на списанието.

Подаръкът в броя е плакат от триизмерния анимационен филм "Мисия до Луната".

Анонсирано е и поредното специално издание на "Нашънъл джеографик" - 100 най-добри ретро снимки, очаквано в продажба от 17 март.


No comments:

Post a Comment